Hrad Sovinec 21-22.7. 2012

Asterix a ztracená legie

Na dny 20. až 22. července jsme byli pozváni na hrad Sovinec. Tento hrad se nachází poblíž Olomouce a je ve velice dobrém stavu. Proto jsme neváhali a hned jsme nabídku přijali. Bylo nám jasné, že taková příležitost se vikingům jen tak nenabídne.

Dohodli jsme se ještě s Daliborem a v pátek odpoledne jsme sedli na vlak do Šternberka. Ten leží asi 20 minut na S-Z od Olomouce. Vzali jsme s sebou vše, co by bylo dobré ukázat divákům. Honza se ujal role přednášejícího, takže ho čekalo celkem 6 přednášek pro diváky o výstroji, výzbroji a životě vikingů.

Naším úkolem bylo tedy realizovat několik přednášek s názornými ukázkami a bojem, ale také dělat nepřátele římské osádce. V tom byl trochu problém, protože jsme byli tři na pětadvacet Římanů. Navíc nás čekaly kruhy zrady a liniovky. Po domluvě se k nám přidaly pomocné římské sbory, takže nás bylo nakonec 7.

Ale nemůžeme si stěžovat na přesilový boj. Římští přátelé nebyli zvyklí na opravdový boj a oproti nám měli dost defenzivní nepohyblivou taktiku.

Byla to pro nás skvělá a nezapomenutelná zkušenost. Nafotil jsem krásné fotky, potkali jsme nové skvělé lidi a prožili tři báječné dny.

Za pozvání moc děkujeme, a těšíme se na další akci, která bude 25.-26.8. :)

Za skupinu Marobud

Honza

Fotky od Honzy